NIS otvoreno akcionarsko društvo

Bez autora
May 17 2010

Upravni odbor Naftne industrije Srbije (NIS) usvojio je nacrt odluke o transformaciji preduzeća u otvoreno akcionarsko društvo. Usvojen je i niz nacrta dokumenata neophodnih za transformisanje kompanije. Sva dokumenta biće dostavljena na razmatranje i usvajanje Opšte skupštine akcionara 21. juna. Upravni odbor je pored toga doneo i Poslovnik o radu Upravnog odbora. Takođe je odobren finansijski izveštaj NIS-a za 2009. godinu, Konsolidovani finansijski izveštaj i izveštaj nezavisnog revizora - kompanije PriceWaterHouseCoopers - o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja kompanije i Konsolidovanog finansijskog izveštaja za 2009. godinu. Definitivno razmatranje i odobravanje izveštaja biće na Skupštini akcionara 21. juna. Upravni odbor razmatrao je i Izveštaj o radu Nadzornog odbora društva.

NIS otvoreno akcionarsko društvoUpravni odbor Naftne industrije Srbije (NIS) usvojio je nacrt odluke o transformaciji preduzeća u otvoreno akcionarsko društvo.

Kako je saopšteno iz kompanije čiji je vlasnik ruski Gasprom usvojen je i niz nacrta dokumenata neophodnih za transformisanje kompanije.

Sva dokumenta biće dostavljena na razmatranje i usvajanje Opšte skupštine akcionara 21. juna, najavljeno je danas. Upravni odbor je pored toga doneo i Poslovnik o radu Upravnog odbora.

Takođe je odobren finansijski izveštaj NIS-a za 2009. godinu, Konsolidovani finansijski izveštaj i izveštaj nezavisnog revizora - kompanije PriceWaterHouseCoopers - o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja kompanije i Konsolidovanog finansijskog izveštaja za 2009. godinu.

Definitivno razmatranje i odobravanje izveštaja biće na Skupštini akcionara 21. juna. Upravni odbor razmatrao je i Izveštaj o radu Nadzornog odbora društva.

Za revizora finansijskih izveštaja NIS-a za 2010. godinu predložena je kompaniju PriceWaterHouseCoopers, koja je pobedila na raspisanom tenderu, dostavivši najpovoljniju i najbolju ponudu, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik